De behandelingen bij Fysiotherapie 't Eikske in Landgraaf

Wist u dat jaarlijks bijna drie miljoen Nederlanders hun weg vinden naar een fysiotherapeut? Er zijn tal van oorzaken voor lichamelijke klachten, zoals (sport)blessures, overbelasting, ziekte, een ongeluk of een verkeerde houding. Wat de oorzaak van uw klachten ook is, bij Fysiotherapie 't Eikske doen wij er alles aan om u weer optimaal te laten bewegen.

Maak direct een afspraak

Fysiotherapie bij 't Eikske

De algemeen fysiotherapeut is specialist op het gebied van het menselijk bewegen. Hij behandelt patiënten die belemmerd worden bij het bewegen. Samen met de fysiotherapeut werkt u aan meer bewegingsvrijheid en een betere kwaliteit van leven. De fysiotherapeut behandelt patiënten individueel of in groepen. Hij gaat samen met u aan de slag om zo snel mogelijk een zo goed mogelijk resultaat te behalen. Bij het opstellen van een behandelplan kijkt hij samen met u naar uw wensen, uw lichamelijke situatie en mogelijkheden. Met zijn adviezen en oefeningen zorgt hij ervoor dat u snel weer beter kunt bewegen. De laatste jaren gaat veel aandacht uit naar preventieve gezondheidszorg. Voorkomen is immers beter dan genezen. Ook voor preventieve behandelingen kunt u terecht bij de fysiotherapeuten van Fysiotherapie 't Eikske.

Maak een afspraak voor fysiotherapie

Medical Taping of kinesiotaping

De basis van het Medical Taping Concept is ontwikkeld vanuit de gedachte dat beweging en spieractiviteit essentieel zijn om gezondheid te behouden of te herstellen. In het verlengde van deze gedachte zijn diverse elastische tapesoorten ontwikkeld die de spieren in hun functie kunnen ondersteunen zonder daarbij de beweging te beperken. Door aangedane spieren op deze manier te behandelen, wordt het lichaamseigen herstelproces geactiveerd. Tijdens de ontwikkeling van deze methode bleek dat het toepassingsgebied veel ruimer was dan alleen het behandelen van spieren. Zo kan het ook de doorbloeding bevorderen of hoofdpijn verminderen.

Meer over medical taping

Wat is shockwavetherapie?

Shockwavetherapie is een behandeling waarbij er door middel van een behandelkop ‘schokgolven’ op de klacht worden gericht. De shockwaves veroorzaken in het lichaam een biologisch effect. Shockwaves stimuleren weefselherstel, vergruizen verkalkingen, stimuleren de stofwisseling en verbeteren de bloedcirculatie, waardoor pijnklachten bestreden worden.

Onderzoek toont aan dat shockwave therapie goede resultaten geeft. Dus heb jij één van deze klachten? Maak dan een afspraak bij Fysiotherapie 't Eikske:

  • Hielpijn (hielspoor), pijn onder voet

  • Chronische schouderklachten, met of zonder kalkafzetting

  • Pijn net onder de knieschijf

  • Chronische pijn achillespees (Achillodynie)

  • Chronische elleboogpijn (tennis- of golferselleboog)

  • Chronische nek-, schouder- of rugpijn en spierspanning (triggerpoints)

  • Andere spier- en peesgerelateerde klachten

  • Ziekte van Peyronie

  • Chronic Pelvic Pain Syndrome (CPPS)

Dry Needling

Dry needling is een techniek waarbij een zeer dun naaldje door de huid en spier direct in een triggerpoint wordt geprikt. Zo’n (myofasciaal) triggerpoint is een zeer plaatselijke verharde en pijnlijke plek in een spier, die de oorzaak kan zijn van allerlei pijnklachten. Omdat er geen vloeistof word geïnjecteerd, spreekt men van Dry needling.

 

Wat is een triggerpoint?

 

Een triggerpoint is een pijnlijke verharding in een spier. Een spier bestaat uit losse spiervezels. Een gezonde spier is in ruststand niet uitgerekt, maar ook niet samengetrokken. Met een triggerpoint ontspant een bundeltje spiervezels niet meer. Doordat de spierspanning constant hoger is, ontstaat er een ‘knoop’. Deze verdikking zorgt voor een slechte doorbloeding met het ophopen van afvalstoffen als gevolg. Een triggerpoint is voelbaar met de vingertoppen. Je voelt dan een keihard bolletje en een scherpe pijn.

 

Triggerpoints kunnen o.a. ontstaan door:

 

 - Een verkeerde beweging, verkeerde houding, ongeval, sportblessure.
 - Langdurige overbelasting (computergebruik, herhaaldelijke bewegingen, sport).
 - Verkramping van spieren (bij blessures, gewrichtsklachten).
 - Langdurige immobilisatie door bijvoorbeeld gips of een sling.
 - Psychologische factoren zoals stress of depressie.
- Voetafwijkingen of beenlengteverschil.
- Slaaptekort.

 

Wil u weten of een behandeling met dry needling ook iets voor u kan betekenen? Neem dat gerust contact met ons op.

COPD/ sPAV

 

Als praktijk zijn wij aangesloten bij Chronisch ZorgNet, een landelijk netwerk van gespecialiseerde zorgverleners , voor de aandoeningen COPD en Perifeer Artieel vaatlijden (claudicatio intermittens/etalagebenen).

Dus ook voor de behandeling van deze aandoeningen kunt u bij ons terecht.

 

- Bij de behandeling van COPD (longemfyseem en chronische bronchitis) is naast de medicamenteuze en dieetinterventie, de trainingstherapie onder leiding van een gekwalificeerde fysiotherapeut de belangrijkste behandelinterventie.

Vooral krachttraining samen met duur-/intervaltraining geven bij COPD het beste resultaat. De belangrijkste effecten: kortademigheid wordt minder, vermoeidheid vermindert, loopafstand en uithoudingsvermogen verbeteren evenals spierkracht en spierfunctie. De algehele functionele en lichamelijke toestand verbetert waardoor de kwaliteit van leven verbetert. Door het trainen verbetert ook de weerstand en heeft men minder kans op infecties.

 

Fysiotherapie bij COPD wordt vergoedt vanuit de basisverzekering, echter is het aantal behandelingen afhankelijk van de ernst en klasse waar de patiënt zich in bevindt. Onze therapeuten kunnen je dit haarfijn uitleggen.

 

- Claudicatio Intermittens ofwel etalagebenen, is een uiting van perifeer arterieel vaatlijden (PAV) en wordt veroorzaakt door slagaderverkalking. Slagaderverkalking zorgt voor vernauwing in de bloedvaten waardoor er tijdens het lopen te weinig zuurstof wordt aangevoerd in de benen.
Hierdoor kan een pijnlijke kramp of een doof gevoel ontstaan. Bij het stilstaan verdwijnt dit gevoel in de benen.

De training zal hoofdzakelijk bestaan uit looptherapie met als hoofddoel de pijnvrije loopafstand te vergroten. Tevens zullen onder andere de algehele conditie en de beenspierkracht toenemen.

 

Omdat looptraining bij PAV bewezen effectief is, wordt vanaf januari 2017 de looptraining met een maximum van 37 behandelingen, geheel vergoed vanuit uw basisverzekering.

Individuele training

In onze goed uitgeruste oefenruimte kunt u onder individuele begeleiding trainen om de belastbaarheid van uw lichaam te verhogen en de kans op toename of herhaling van klachten te reduceren. Afhankelijk van uw behoeften kunt u trainen op kracht, lenigheid en/of uw algehele conditie, onder andere als onderdeel van een revalidatietraject. Individuele training geeft een belangrijke toegevoegde waarde aan de huidige moderne behandeling en kan een goed vervolg zijn op de fysiotherapeutische behandeling. Maak nu een afspraak bij Fysiotherapie 't Eikske in Landgraaf voor individuele training.

Maak een afspraak